Reseptien uusiminen

Lääkemääräys, eli resepti on voimassa vuoden ajan sen määräämis- tai uusimispäivästä. Reseptiin on merkitty lääkemäärä, jonka reseptin saaja voi reseptin voimassaoloaikana ostaa. Keväästä 2013 lähtien Jämsän terveyskeskus on määrännyt pääasiassa sähköisiä reseptejä. Voit katsella omia sähköisiä reseptejäsi Kansallisen Terveysarkiston kanta.fi -internetsivuilla. Tarvitset tunnistautumista varten verkkopankkitunnukset tai sirullisen henkilökortin.

Sähköisen reseptin uusiminen

Voit jättää uusintapyynnön sähköiselle reseptille apteekissa asioidessasi tai omalle terveysasemallesi paikanpäällä asioimalla tai terveyskeskukseen soittamalla. Uusimispyynnön voi tehdä, kun reseptin määräämisestä tai viimeisestä uusinnasta on kulunut alle 16 kuukautta. Apteekin tai terveysaseman henkilökunta arvioi, onko uusintapyynnölle perusteita. Joskus reseptin uusiminen voi edellyttää laboratoriokokeita tai käyntiä lääkärin vastaanotolla. Lääkäri käsittelee uusimispyynnön kahdeksan vuorokauden kuluessa. Mikäli ilmoitat matkapuhelinnumerosi uusimispyynnön yhteydessä, tieto uusimispyynnön käsittelystä tulee sinulle tekstiviestinä.

Paperireseptin uusiminen

Paperireseptejä voi jättää uusittavaksi sekä apteekkiin, että terveysasemalle. Varaathan aikaa uusinnan käsittelylle noin kaksi viikkoa, mikäli jätät paperireseptin uusintaan apteekin kautta.

Yksityisillä lääkäriasemilla kirjoitettuja reseptejä voidaan uusia puhelimitse. Puhelimitse ei kuitenkaan voida uusia yli vuoden vanhoja reseptejä, eikä pääasiallisesti keskushermostoon vaikuttavien (PKV) lääkkeiden reseptejä ja huumausainereseptejä.

Reseptin uusimismaksu

Reseptin uusiminen terveysasemalla on maksutonta. Yksityislääkäri voi periä uusimisesta palkkion. Apteekki perii sähköisen reseptin uusimispyynnön välittämisestä ja puhelinuusinnasta reseptikohtaisen 2 € palkkion (korkeintaan 10 € / hlö / asioimiskerta).

Avainasiakkaille uusimispyynnön välittäminen sekä puhelinuusinnat ovat maksuttomia.